Невяна Владинова отива на централизирана подготовка

Плевенчанката вече ще се подготвя на националната спортна база, а не на стадион "Георги Аспарухов"

Невяна Владинова вече ще тренира по утвърдената от управата на родната художествена гимнастика централизирана система за национални състезателки. Решението бе взето на общото събрание на БФХГ.

До този момент най-добрата родна гимнастичка тренираше на "Герена" при Нешка Робева, като част от Левски. Занапред Неви вече ще се подготвя на националната спортна база, а не на стадион "Георги Аспарухов", където е школата на Робева.

"Бранимира Маркова (б.а. - треньорката на Владинова) дойде при мен и каза, че твърдо повече не иска да бъде опозиция и ако ръководството на федерацията искат подготовката да е централизирана, тя ще бъде такава. Знаете ли какъв е проблемът? Това, че ние искаме да има централизирана подготовка, а Робева не иска. Когато тя беше треньор, всичко беше централизирано и никой не можеше да си помисли, че може да съществува извън залата. Сега това, което тя е правила, го прави някой друг и на нея вече не ѝ харесва", заяви Илиана Раева в ефира на bTV по повод нападките на Нешка Робева през последните дни по тази тема. Легендарната треньорка изрази мнение, че израстването на Владинова се дължи на подготовката й на "Герена", където до Бранимира Маркова стои цял екип от опитни треньори и атмосферата е съвсем различна.

Припомняме, че Невяна Владинова завърши на престижното седмо място в индивидуалната надпревара на олимпийските игри в Рио през август. Плевенчанката е със сериозни амбиции за медал от игрите в Токио през 2020 г.