Редица изненади и инициативи по повод "Фестивал на красотата 2017" в Плевен

Връчват награди за добродетели в рамките на третото издание на инициативата

За трета поредна година в Плевен ще се проведе инициативата "Фестивал на красотата", която има за цел да подпомогне абитуриенти в неравностойно социално положение от випуск 2016/2017г. от училищата в Плевен и областта.

И тази година събитието ще бъде подкрепено от Oбщина Кнежа в лицето на кмета Илийчо Лачовски. Кметът на Пордим Детелин Василев е потвърдил участието си също. Потвърждение има от общините Белене и Никопол. Очаква се потвърждение и от Община Левкси. Все още няма отговор и от Община Плевен. Това съобщи Слави Михайлов, председател на НССБ.

"Надявам се тази година да успеем да облечем много повече абитуриенти. При старта на инициативата мога да заява съвсем спокойно, че вече имаме възможност да облечем 12 абитуриенти, тъй като вече са намерени благодетели за това. Седем ще облече нашият патрон, народният представител Владислав Николов, който е почетен член на НССБ. Г-н Цецо Луканов, агробизнесмен от Гулянци, той е готов да облече 10-ина абитуриенти от неговата община. В инициативата се включва и една дама, която преди 20 години е напуснала Плевен, живее в София, но се включва и поема ангажимент а облече две деца. Прегърнала е идеята, държи и настоява за плевенски деца да помогне. Явно има носталгия към града. Казва се Лили Реджолска. Благодаря й сърдечно!", коментира Михайлов.

В рамките на инициативата "Фестивал на красотата" на 20 февруари в Плевен на специална церемония ще бъдат връчени почетни призове за добродетели на 2016 г. Очаква се над 50 фирми и организации, подкрепили инициативата, да бъдат наградени.

"Решихме, че Плевен заслужава да е домакин на такава сериозна кауза. Ще наградим и едно предаване - "Часът на Милен Цветков", което обръща сериозно внимание на социалните домове. От футболния клуб Лудогорец също ще имат представител", каза Слави Михайлов.

В рамките на инициативата ще се проведе и благотворителен базар за мартеници. Деца от център във Варна изработват от началото на тази година мартеници и около 3000 бройки ще са предназначени за Плевен. Ще се продават в Медицинския университет и Педагогическия колеж, търговски център "Макси" и други места.

Традиционният "Звезден бал" ще се състои в навечерието на 24 май.

Основен спонсор на инициативата тази година е верига магазини "Фантазия" в лицето на г-жа Галя Иванова.