Цачева: Искаме да обърнем пирамидата на административната тежест, която лежи върху гражданите и бизнеса

Цецка Цачева заяви, че най-много уважава Магдален Димитров за плевенския му патриотизъм

Искаме да обърнем по друг начин пирамидата на административната тежест, която лежи върху всеки отделен гражданин, върху бизнеса. Това каза Цецка Цачева - кандидат за народен представител и втора в листата на ПП ГЕРБ в 15-ти МИР Плевен, по време на среща с мениджърския екип на фирма в Плевен, предаде „Фокус“.

На срещата собственика на фирмата - Магдален Димитров представи новата стратегия за следващата година на предприятието - високотехнологична среда, чрез построяване на нова сграда по най-високите световни стандарти. Той започна с думите, че компанията дава препитание на над 1500 души.

"Харчим над 24 млн. лева и не мога да не се интересувам коя политическа сила управлява страната последните две години. Последните две години бяха свързани с управлението на ГЕРБ. Аз съм реалист и най-добре компанията е била по време на управлението на ГЕРБ", каза той.

От своя страна втората в листата на ПП ГЕРБ в 15-ти МИР Плевен Цецка Цачева заяви, че най-много уважава Магдален Димитров за плевенския му патриотизъм. С възможностите, които има, той можеше най-малкото да бъде в Пловдивската икономическа зона. Убедена съм, че там щеше да му бъде много по-лесно, нямаше да среща трудностите, с които се сблъсква да не е на всяка крачка, но на три крачки. Било то от местна администрация, било то от държавна администрация. Нека да сложим ръка на сърцето и да кажем, че това е така. Любовта му към Плевен, ангажираността му към плевенчани, към целия ваш голям колектив, го прави много ценен за мен и за нашия град, за нашата област. Затова аз искам да ви има, да сте живи и здрави, да сте успешни, да постигнете всичките си мечти“, каза Цецка Цачева.

Тя заяви, че ще работи още за по-малка административна тежест. „Всички знаете, сега за едно удостоверение трябва да се отиде в общината или в държавна институция, да се подаде заявление, молба, към него да се приложат серия от документи, които най-често се получават в съседни помещения в същата администрация. Напредваме с реализирането на електронното управление, налице са електронни регистри. Искаме тежестта да бъде за администрацията, като по този начин се намали бюрокрацията“, каза Цачева. Втората в листата на ПП ГЕРБ в 15-ти МИР Плевен обясни, че заради това са убедени и срещат подкрепата и от представителите на бизнеса и от гражданите. "Това ще стане. Има някои сфери, които са по-тежки, като например ЗУТ, няма как да подадеш искане за строително разрешение, да мине определения срок и да считаме, че е налице мълчаливо съгласие, защото най-малко няма да имаме грандиозни проекти“, допълни Цецка Цачева.

Тя заяви, че има един недовършен ангажимент за плевенско училище, което е било държавно към Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и при промяната на Закона за училищното и предучилищното образование то вече става общинско. „Ще продължа, защото не съм човек, който бързо се отказва и с каквото мога ще съдействам пред Общината. Разбира се, това става и с участието на държавните институции“, каза Цачева.

Тя покани екипа на фирмата на 17 март в 17.00 часа в зала „Плевен“ на Областната администрация, където ще се проведе кръгла маса с Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в 43-ото Народно събрание. Там ще се дискутира тази част от програмата на ГЕРБ, която касае дуалното обучение, обучение чрез труд. Това което всъщност се съдържа и в идеите на вашата компания. Поканени сте, ако имате възможност“, призова присъстващите Цецка Цачева. "

Тя ги покани и в понеделник (20 март) от 17.00 часа в зала Плевен“ на Областната администрация на кръгла маса с водачът на листата на ПП ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. По думите ѝ тази кръгла маса ще бъде за икономическите перспективи и визията в програмата, пречупена през призмата на Плевен. "Освен че вие сте в най-успешната компания, всички ние сме плевенчани и искаме да имаме и добра жилищна среда и добри услуги“, каза тя. „Приятели, ние от Партия ГЕРБ и вие гледаме в една посока. Това е да се развиваме, да бъдем успешни, да имаме самочувствието на европейци, защото ние сме европейски граждани, но да помним корените си и да знаем, че всички ние сме плевенчани“, завърши Цачева.