Бойко Борисов: "Хемус" събуди интереса за инвестиции

Ще видите другия месец по Плевен, Севлиево, Габрово какви заводи и какви интереси има на инвеститори за заводи, заяви премиерът

"Да ви информирам – усилено работим по "Хемус", четирите ЛОТ-а, едни са на търг, а други се проектират. Малко я дърпаме откъм Угърчин отгоре магистралата, защото, ако си представите Стара планина отдолу имаме подбалканската линия, която обслужва тези градове, а „Тракия“ минава по равнината, за да е по-евтино и по-бързо строителството. Тук имаме стария път, който върви София – Велико Търново – Шумен и леко отгоре в Дунавската равнина, където е по-лесен теренът, малко над Търново, между Търново и Плевен, минава и ще я заустим в новия ЛОТ, който е от Белокопитово към Търговище", заяви премиерът Бойко Борисов на вчерашното заседание в Министерски съвет, на което бе приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 година..

"Минаха търгове и всичко, така че там атакуваме и започваме да го строим. С една дума, да можем максимум в мандата да отидем до Търново и до Търговище, образно казано, с "Хемус". Вие виждате – в момента, в който заявихме твърдо, че ще се прави, се събуди интересът за инвестиции. Ще видите другия месец по Плевен, Севлиево, Габрово какви заводи и какви интереси има на инвеститори за заводи, включително за 8 хиляди работни места за Плевен", каза още Борисов.