Емоционална изложба подреди Вяра Савова по повод 30-годишнината на художествените й школи - pleven.utre.bg

Емоционална изложба подреди Вяра Савова по повод 30-годишнината на художествените й школи

16 октомври 2017, 16:49 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Изложбата има и благотворителната цел да помогне за операцията на 13-годишната Валерия Романова от Плевен

 Колоритна  изложба детски творби, изпълнени с бои, молив и глина, подреди Вяра Савова в залите на „ХГ „Илия Бешков” по повод 30-годишнината на ръководените от нея школи по изобразително изкуство при Центъра за работа с деца. В изложбата участват над 850 млади автори на възраст от 3 до 18 год. с близо 3000 произведения, много от които с награди от национални и международни конкурси. Имената на младите художници от различни поколения са изписани на специално пано. Откриването на събитието събра много настоящи и бивши възпитаници на школите, родители, почитатели.

Всички те са мои деца, вече имам и внуци от тях, сподели развълнувана Вяра Савова, с благодарност към стотиците момичета и момчета   за доверието и прекрасните творчески моменти заедно.

Изложбата има и благотворителната цел да помогне за операцията на 13-годишната Валерия Романова от Плевен. Всеки съпричастен към съдбата на момичето може да дари средства в поставената на входа на галерията урна. Изложбата ще остане в залите на ХГ „Ил. Бешков” до края на м. октомври, информираха от пресцентъра на Община Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета