Фотограф от Плевен подготвя уникална сватбена фотокнига (Видео)

Димитри Стефанов е магистър по "Документална фотография" във фотографското училище EFTI в Мадрид

Един от най-успешните български фотографи Димитри Стефанов подготвя уникален проект. Очаква се продуктът да е готов съвсем скоро, като за реализацията му дори се снима филм в кинематографска стилистика от "Haldigital97".

"Проект 60" обхваща всички години, събрани в 60 разгъва. Фотокнига, която в случая ще бъде сватбена. И в това се обобщава целият ми живот като фотограф и като сватбен такъв. В тази книга ще има много конкретни неща, ще бъдат много първични неща. Няма да бъдат снимки, защото снимка е различно от фотография. Аз смятам и считам, че правя фотография и не правя снимки. Снимки правят всички", споделя Димитри.

Плевенчанинът се занимава с фотография вече повече от 10 години, като заради професията си прекарва много години между България и Испания. Toй е магистър по "Документална фотография" във фотографското училище EFTI в Мадрид (2009), където получава награда за най-добър фотограф на годината. Печели стипендия за семинара "Gervasio Sanchez Albarracin", а работата му е публикувана в някои от водещите български и световни медии. През 2011 г. е избран за Майсторския клас "Joop Swart Masterclass", организиран от "World Press Photo". През 2013г. е финалист за приза "Pikto Award" и получава 3-та награда от конкурса БГ Прес Фото. През годините 30-годишният Димитри е правил собствени изложби в Мадрид и Пловдив. Член е на "Photographic Museum of Humanity", Аржентина, както и на член на fearlessphotographers.com - платформата, която обединява най-добрите сватбени фотографи в света.

Димитри Стефанов е амбициран да поднесе още изненади занапред, а повече за работата му може да видите в неговия сайт dimitristefanov.bg

Project''60'' Coming Soon 4К from HALDIGITAL97 on Vimeo.