Kaк музиката може да повдигне духа и да лекува? (Видео)

На този въпрос отговориха от асоциация "Докосни дъгата" в предаването "Денят започва с култура" по БНТ

Kaк музиката може да повдигне духа и да лекува? На този въпрос отговориха от асоциация "Докосни дъгата" в предаването "Денят започва с култура" по БНТ. Съвместно с изпълнители като Д2, Мариана Попова и RDMK те представят пред обществото проблема с децата, страдащи от диабет.

"Фънки партизани" е най-новият проект на "Докосни дъгата", а видеото към парчето вече има над 100 000 хиляди гледания.

"Това е един радостен момент за децата, защото участват в този клип, запознават се с артистите, виждат техния начин на живот, имат досег до творчеството, до културата, музиката", сподели д-р Денислава Ангелова, учредител на асоциация "Докосни дъгата". "Мариана Попова е изключително емоционален човек, прекрасна жена, която стигна до дълбините на душата на всяко едно дете, включително и на лекарите. Много съм щастлива, защото тя постави началото на нашата съвместна работа с българските изпълнители. Д2 са наши приятели, те ни подкрепят още отпреди да бъде учредена асоциацията. С тях купонът е голям. RDMK също са изключително популярни, слушат се, знаят се песните им. Както се изрази едно дете: Стана голям купон", допълни тя.

"Изкуството е кауза, така че ние се опитваме тези неща да вървят ръка за ръка. Създавайки нашето изкуство, то да може да запали някаква искра в хората, които го слушат. Ние имаме късмета да ни слушат и много млади хора, което за нас е отговорност да мислим за посланията, които им пращаме", отбеляза един от вокалите на RDMK Асен Кукушев. "Музиката лекува, защото тя създава общност. Когато едно дете започне да слуша музика, то намира свои съмишленици и приятели, Музиката ти създава социални контакти, които могат да ти помогнат в каквато и борба да водиш", отбеляза той.

"Музиката категорично лекува. Душевно най-вече", каза от своя страна Александър Митов - Муден.