Д-р Денислава Ангелова: Нищо не е трудно в този живот, ако е направено с любов

Животът

06-09-2017, 13:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Председателят на Българска aсоциация "Диабет" пристига в Плевен

Плевен е домакин на национална работна среща, посветена на проблемите на диабета

Мартин Митев: Над 17 000 души в област Плевен са с диагноза диабет

Съвети как да се справят с диабета получиха инвалиди, по инициатива на СГЕРБ – В. Търново

Мартин Митев проведе среща с председателя на Българска Асоциация "Диабет"

Алкохолът е ключа към намаляването на рискa от диабет

Дарение за малък пациент с диабет в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна

Веселин Плачков и Денислава Ангелова зарадваха малчугани в Националната седмица на четенето

Асоциация "Докосни дъгата" спечели още една битка за децата с диабет

Диабетният лагер "Докосни дъгата“ създаде незабравими спомени за десетки деца и младежи

Асоциация "Докосни дъгата" и ПФК "Левски" сбъдват мечтите на деца с диабет

Д-р Денислава Ангелова: Нека не забравяме родовата си памет и да бъдем добри

Даниел Боримиров: Трябва да насърчаваме децата да следват мечтите си

За връзката майка-дъщеря и талантливите ни деца - разказва д-р Денислава Ангелова

С усилията на баронеса Денислава Ангелова НЗОК осигурява безплатни инсулинови помпи на диабетиците

Денислава Ангелова и Веселин Плачков - двама плевенчани с големи сърца

Баронеса Денислава Ангелова, Веско Плачков и компания зарадваха малчугани

Асоциация "Докосни дъгата" и музикантите от RDMK представиха общ проект в подкрепа на деца с диабет

Музикалната формация RDMK, в която членуват плевенчаните Дули Дулев и Александър Митов, както и Руди Радославов и Асен Кукушев, заедно с асоциация "Докосни дъгата", реализираха съвместен проект по време на националния диабетен лагер за деца и младежи, провел се наскоро край морето. В търсене на иновативен подход към достигане до сърцата на момчетата и момичетата бе заснет музикален клип с тяхно участие.

"Искам да благодаря на RDMК. Te са с огромни сърца и това, което донесоха като настроение на децата не може да бъде описано с думи. С Дули и Муден сме от Плевен, общо взето това ни свързва. Но и много приятели ме насочиха към тяхната група. Казаха, че с летните емоции те са най-подходящи, за да направим видеоклип", сподели в ефира на "България сутрин" по BG on аir ръководителят на асоциацията, която помага на децата с диабет - Денислава Ангелова.

"Самото преживяване беше страхотно. Чувството да помогнеш на деца и да ги зарадваш е истински прекрасно. Колкото и да сме им дали положителна енергия и забавление, толкова и те на нас. Клипът затова е толкова хубав, защото и те участват в него. Благодарим и на Ники Скерлев, който режисира това видео", споделиха от RDMK.

Дули, д-р Денислава Ангелова, Кукушев и водещата Константина Живова в студиото на "България сутрин"

"Нищо не е трудно в този живот, ако е направено с любов, с обич и с желание. Постигнахме много усмивки, приятелства, една сплотеност и самочувствие за тези деца. Окрилява ни това, че след живота си ще сме оставили нещо и това нещо е продължение на доброто. Искаме да се увеличаваме, много хора да се включват и да ни подкрепят. Смятам, че човек не може да е добър само по празниците, добрини трябва да се правят всеки ден, дори и само да помогнеш на някой да пресече улицата, защото това осмисля неговия живот. Ти не си щастлив заради другия, а заради себе си. И ако правиш нещо, както ние го правим, за да бъдем спокойни и нашият ден да е красив, с това правим красив деня и на децата, и на родителите, и на всички хора в страната", категорична бе д-р Ангелова.

Плевенчанката с голямо сърце не пропусна да благодари на Даниел Боримиров и ФК Левски за подкрепата по време на изминалия диабетен лагер, след който две от децата на асоциацията получиха шанс да тренират в школата на клуба.

По време на интервюто стана ясно, че до този момент са закупени 14 инсулинови помпи и 10 сензори за измерване на кръвната захар.

"Благодарни сме на вносителя, защото е изключително търпелив към нас. Имаме помощ и от един от жилищните комплекси във Варна, с който подписахме договор миналата година и до края на 2017-та ще закупят 10 инсулинови помпи, с което ние растем и се увеличаваме. Миналата година здравната каса реши да се включи в нашата кампания и реимбурсираха част от консуматива за инсулиновата помпа, която се дава за деца над 30 кг. Ние се опитваме като асоциация да покрием тези под 30 кг", каза още д-р Ангелова.