Георг Спартански покани II-ри ученически гвардейски отряд в ритуала по повод 3 март пред Мавзолея

От името на Общински съвет - Плевен поздрав отправи зам.- председателят на местния парламент

"Гвардейската част е не само лицето на нашата армия, тя е олицетворение на държавността, на независимостта и гордия дух на страната ни. Убеден съм, че вие ще следвате този пример и ще бъдете истински българи. За мен е чест да ви поканя да участвате в ритуала по повод Националния празник 3 март пред символа на града ни – Мавзолея „Св. Георги Победоносец”, каза в поздравлението си към II-ри ученически гвардейски отряд кметът Георг Спартански.

"Бероновци" развяха осветеното знаме на гвардейския си отряд (Галерия)

От името на Общински съвет - Плевен поздрав отправи зам.- председателят на местния парламент Петя Василева, която се обърна директно към децата.

"Не мога да не бъда горда, като чувам и виждам случващото се в Плевен днес. Не мога да не се вълнувам при вида на тези прекрасни деца, които гордо изправени и толкова издръжливо стоят пред нас, с тази непоколебимост в очите. Никой в този момент не може да ме убеди, че Плевен и България няма да пребъдат  при вида на тези погледи, изпълнени с решителност и родолюбие. Мили деца, ще се радвам да бъдете с нас на всяко едно общоградско тържество и да носите този дух на родолюбие, който виждаме днес. Учете и служете за България, и показвайте на своите връстници, че думи като родолюбие, традиции и Отечество в Плевен не са празни думи“, обърна се младите гвардейци Петя Василева.

На директора на ОУ "Д-р Петър Берон" тя връчи поздравителен адрес и от името на председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, в който се казва: „За мен е чест да Ви поздравя от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име със създаването на втория в страната Ученически гвардейски отряд в училището, носещо името на видния български учен и просветител д-р Петър Берон! Патриотичното възпитание започва в семейството, но училището трябва да работи за оформяне на патриотичния мироглед на децата ни! Това е начинът да продължим традициите. Това значи дух, родолюбие, патриотизъм! Горд съм, че в Плевен растат истински родолюбци, които посрещат предизвикателствата със силен дух и желание за успех. Няма по-ценно чувство от това да виждаш как млади хора представят достойно името на страната и на собствения си град!“