Със славни моменти от историята на България се запознаха гвардейците на ОУ "Д-р Петър Берон" и служителите на "Военна полиция" - pleven.utre.bg

Със славни моменти от историята на България се запознаха гвардейците на ОУ "Д-р Петър Берон" и служителите на "Военна полиция"

05 април 2018, 14:23 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Иво Антонов - дирeктор на дирекция "Социална политика" в МО, бе специален гост на лекцията в РИМ - Плевен

Съвместните инициативи между ОУ "Д-р Петър Берон" и регионална служба "Военна полиция" - Плевен продължиха с лекция по военно-патриотично възпитание, посветена на важни събития от военната история на България.

Домакин на открития урок днес бе Регионален исторически музей - Плевен. Иво Антонов - дирeктор на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната, пък бе специален гост на мероприятието.

По време на срещата домакините запознаха децата от ученическия гвардейски отряд към училището и служителите на "Военна полиция" с важни моменти от историята на Плевен и България. Присъстващите имаха възможност да научат повече за участието на страната ни в Балканската война, Междусъюзническата война и Първата световна война, както и да се докоснат до неизвестни за тях факти, свързани с българската бойна слава.

Голям интерес за всички предизвика и разказаното за героите от Девета пехотна плевенска дивизия, която в Първата световна война спасява честта на родината ни. В тази връзка Иво Антонов припомни, че граждани, местна власт, политици, военнослужещи и Министерство на отбраната ще обединят сили да доведат до успех поредния опит да бъде издигнат паметник на дивизията в града.

Учениците и служителите си тръгнаха с много нови знания и хубави емоции от заниманието, след края на което последва и обща снимка.

Лекцията в РИМ - Плевен бе подарък за ученическия гвардейския отряд от директора на регионална служба "Военна полиция" - Плевен полк. Чавдар Стефанов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета