Сговорна дружина плевенчани се погрижи за Алеята на Цвети след бурята

Ентусиасти се отзоваха на сигнала на Валя Гетова, майка на едно от децата, убити при катастрофата край Луковит

Сговорна дружина плевенчани се погрижи за Алеята на Цвети след бурята, поразила града ни. Ентусиасти от най-голямата плевенска фейсбук груап "Забелязано в Плевен" откликнаха на сигнала на Валя Гетова, майка на едно от децата, убити при катастрофата край Луковит.

"Здравейте, пиша по повод урагана нанесъл щети из целия ни град. Това дърво е повалено до дом на книгата върху алеята с розите. Розите са насадени в памет на децата ни, убити при катастрофата на Луковит преди 4 години, а сортът е кръстен на момиченцето ми, Цветелина. Утре ще отида там по обед и ще опитам да разчистя поне малките клони с храсторез, защото не разполагам с друго. Ако някой има по голяма резачка и е свободен на обяд - моля да ми пише на лични и да се уговорим. Знам, че целият град е с поражения и има стотици дървета за сеч и извозване, затова отправям молбата си тук. Не мога да гледам на децата розите затиснати с клони", написа вчера майката на Цвети във фейсбук групата "Забелязано в Плевен".

Рано тази сутрин от "Паркстрой" са разчистили всички паднали дървета и клони, а по-късно майката на Цвети и доброволци организираха акция и алеята вече е почистена и във вида, който заслужава. Браво, дружина!