Плевен и Гандия ще положат усилия партньорството да бъде изпълнено с реално съдържание - pleven.utre.bg

Плевен и Гандия ще положат усилия партньорството да бъде изпълнено с реално съдържание

02 октомври 2018, 16:53 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Община Плевен

  По време на посещението кметът даде интервю за местната телевизия

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

Плевен ще дари учебници и литература на българското училище в испанския град

Както вече писхаме, на официална церемония беше официализиран договорът за установяване на партньорски отношения между Община Плевен и Община Гандия. Събитието се състоя в рамките на  посещението в испанския град на делегация, водена от кмета Георг Спартански, и съвпадна с празника на Гандия. Ден по-рано той получи пълномощия от Общински съвет – Плевен, да проведе преговори и подпише документа. От испанска страна той беше подписан от кмета Диана Морант Рипол, която също беше упълномощена от местния парламент. На церемонията присъстваха представители на Община Гандия, общински съветници, както и на българската общност, наброяваща близо 4000 сънародници, половината от които от област Плевен, живеещи и работещи от години в града.

След официалното сключване на договора домакините и делегацията от Община Плевен бяха поздравени с фолклорна програма на български и испански танцьори.

Георг Спартански осъществи множество емоционални срещи с наши сънародници, които макар и зад граница се вълнуват от развитието на града и страната ни и тяхното бъдеще.

По време на посещението кметът даде интервю за местната телевизия, в която увери, че двете страни имат много допирни точки и ще положат усилия партньорството да бъде изпълнено с реално съдържание. В Гандия успешно работи българско училище, в тази връзка една от първите ни инициативи вероятно ще бъде дарение на учебници и литература за него, разказа Георг Спартански.

Също в рамките на визитата делегацията от Плевен се срещна и с Генералния консул на България във Валенсия Цветелин Цолов, който засвидетелства подкрепата си за всички съвместни начинания на двете общини.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета