Съвремeнни роби: Схема за трафик на хора започва от Плевен (Видео)

Мъж от Плевен разказа как е станал жертва на трафик на хора

Престъпна група от България принуждава българи да просят по улиците на Франция, съобщава novanews.bg. За схемата стана ясно през юни, когато полицията в Тулуза залови 11 българи от пет ромски фамилии. Преди дни българи в Лион се свързаха с предаването „Събуди се”, за да разкажат подробности за жертвите на престъпната схема за трафик на хора. 

Схемата за трафик на хора започва от Плевен, стана ясно от думите на една от жертвите. Първоначалната покана е за работа в земеделието във Франция. С много примамливи условия – финансова помощ още на територията на България, тъй като обектите на трафика са предимно социално слаби хора, с психически или физически проблеми. Купува им се алкохол и цигари, за да бъдат по-лесно манипулирани. До Франция се пътува с автомобили или малки бусове. Дестинацията е Тулуза.

При пристигането обаче, под претекст, че трябват за регистрация, се отнемат личните им документи. Тогава започва робството – хората са принуждавани да просят на улицата, а ако не изпълняват нарежданията, са малтретирани както физически, така и психически.

Повече вижте във видеото: