С куп отличия се завърнаха лъвчетата на "Петромакс" от Националната купа по карате

На татамитата мериха сили 29 карате клуба от страната с общо 532 участника

Национална Карате Купа Габрово се проведе за възрастови групи - деца, кадети, джуниори, мъже и жени. Мероприятието е от редовния годишен спортно-състезателен календар на Българската Национална Федерация Карате /БНФК/. Домакин на състезанието бе Карате Клуб Столетов – Габрово. На татамитата мериха сили 29 карате клуба от страната с общо 532 участника в различните дисциплини – ката и кумите – отборни и индивидуални.

Плевенският КБИ "Петромакс" участва на състезанието с 19 от своите каратеки. Лъвчетата клуба бяха на състезанието с двамата си треньори от Спортно Училище "Георги Бенковски" гр. Плевен – за паралелка карате към клуба – сенпай Деница Панталеева и сенпай Маргарит Попов. Каратеките се прибраха в Плевен с 10 златни медала, 4 сребърни и 10 бронзови титли, с които класираха клуба си на 2-ро място в крайното комплексно класиране по медали от състезанието. На първо място се класира Софийския КК "Никон", а на трето място са КК "Шурикен" от град Кюстендил. При отделното класиране по възрастови групи от състезанието КБИ "Петромaкс" се класира на 2-ро място при кадети и джуниори и на 1-во място при мъжете и жените.

Отлично представяне направиха отборите на клуба при отборните дисциплини: При дисциплината ката отборно 14-17г. /кадети и джуниори/ – отборът на "Петромакс" в състав от Любослава Литкова, Борислава Кирилова, Веселина Веселинова се класира на 1 място. Възпитаничките на Спортно Училище "Георги Бенковски" - Плевен със спорт карате към школата на "Петромакс" надвиха опоненти от КК "Самурай" от Добрич – окичиха се със златни медали и грабнаха шампионската титла. При дисциплината ката отборно възрастова група жени, отборът в състав от Ивет Горанова, Габриела Горанова, Виктория Росева срещнаха на финала Карате Клуб „Атнес“ град Троян – демонстрираха чудесни умения и надигравайки опонентките си грабнаха още една шампионска титла за клуба. Отборите жени на КК "Атнес" и КБИ "Петромакс" се срещнаха на финала и при отборната дисциплина кумите, където Ивет Горанова, Виктория Росева, Габриела Горанова и Десислава Пешева още веднъж извоюваха шампионска титла на школата си и се качиха на най-горното стъпало на състезателната стълба за награждаванията.

При индивидуалните дисциплини ката и кумите по категории и възрастови групи, лъвчетата на КБИ "Петромакс" имат следните класирания:

Деца:

1.Николай Минковски- категория до 50 кг.- 1 място

2.Симеон Нончев- категория до 40 кг.- 3 място

3.Рая Хинкова- категория до 32кг.- 2 място

4.Веселин Борисов-категория +55кг. - 3 място

 

Кадети и джуниори:

1. Евгени Йорданов- ката- 2 място

2.Евгени Йорданов- кумите; до 57кг.- 2 място

3.Любослава Литкова-кумите; до 47кг.-3 място

4.Борислава Кирилова-кумите; до 54кг.-5 място

5. Кристиян Веселинов-кумите, до 57кг.-3 място

6. Никола Христов- кумите; до 70 кг.- 1 място

7.Генади Стефанов-кумите; до 70 кг.-3 място

8.Румен Бунев- кумите; + 70кг.- 3 място

9.Веселина Веселинова- кумите; до 59 кг.-1 място

10.Веселина Веселинова- ката индивидуално-1 място

11.Валентин Сачански-кумите; до 61кг.- 3 място

12.Теодор Димитров- кумите; до 68 кг.-1 място

13.Цветослав Босилков- кумите; до 68 кг.- 2 място

 

Мъже и жени:

1. Ивет Горанова-кумите; до 61 кг.-1 място( 24 секундна среща на финал)

2.Ивет Горанова-ката индивидуално-1 място

3.Габриела Горанова- кумите до 55кг-3 място

4.Виктория Росева- кумите до 55кг.-3 място

5.Десислава Пешева- кумите до 50 кг.- 3 място

 

Водилите отбора на КБИ Петромакс в град Габрово – сенпаи Попов и Панталеева са доволни от представянето на възпитаниците си. Лъвчетата се подготвят за участието си в Европейското Карате Шотокан Първенство в Албена, България на 26-28 октомври 2018. Европейското Карате Първенство е организирано от Световната Шотокан Федерация със съдействието на БНФКарате Направление Шотокан.