Проект "Съветникът" провокира гражданската ангажираност на младите хора в Плевен - pleven.utre.bg

Проект "Съветникът" провокира гражданската ангажираност на младите хора в Плевен

13 ноември 2018, 09:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

Победителят в конкурса стане известен на 28 ноември

Проект "Съветникът" на общинския съветник Йордан Грижов провокира гражданската ангажираност на младите хора в Плевен, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"Идеята на проекта е да даде възможност на ученик от 11 или 12 клас от Плевен в продължение на 1 месец да бъде общински съветник”, казва Йордан Грижов. По време на този стаж победителят в проекта ще има възможността да се запознае с работата на Общински съвет – Плевен, да участва в обсъждане на въпроси и точки от дневния ред на града, да присъства на разискванията на различни въпроси в постоянните комисии по „Младежки дейности, спорт и туризъм”, "Образователна политика и читалищна дейност" и "Устройство на територията, екология и земеделие". "Наред с това младежът ще има възможност да опознае общинските съветници и  председателя на Общинският съвет – Мартин Митев, да бъде сред официалните гости на честванията за 10-ти декември – Освобождението на Плевен, да присъства като гост на официалната декемврийска сесия на общинския съвет, както и да зададе официално въпрос към кмета на Плевен – Георг Спартански", пояснява общинският съветник Йордан Грижов.

Право на участие в конкурса имат ученици в 11 или 12 клас от Плевен, които трябва да изпратят своето есе на тема "Плевен в моите очи" на имейл: Grizhov_9@abv.bg. В него могат да опишат идеите си за това какво биха искали да се случва в Плевен и как виждат развитието на града. Необходимо е да посочат трите си имена, тел. за връзка и в кое училище учат. Крайният срок за изпращане на есетата е 25 ноември 2018 г.

"Въз основа на проведена кореспонденция с преподаватели във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, катедра "Политически науки", имам уверението, че авторите на трите най-добри есета, при желание от тяхна страна,  ще бъдат приети без приемен изпит в специалност "Политология", уточни Грижов.

Победителят в конкурса стане известен на 28 ноември.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета