Учители от СУ "Иван Вазов" - Плевен преминаха обучение за повишаване на квалификацията

Темата на обучителния курс беше посветена на портфолиото на учителя

Обучение събра учители от СУ "Иван Вазов", гр. Плевен в хотел "Правец СПА Ризорт". Темата на обучителния курс беше посветена на портфолиото на учителя. Едно от най-големите предимства на обучението "Портфолио на учителя" в Правец СПА Ризорт беше балансът между заобикалящата го неземна природна пранорама, както и изтънчената дизайнерска атмосфера вътре в хотела. Всичко това бързо покори плевенските учители.

Указателни табели с девиза на училището "Ние не сме най-добрите, но по-добри от нас няма." упътиха 62 обучаващи към конферентната зала. Там ги очакваше интересно презнтиране по темата от г-жа Елена Томова, лектор към РААБЕ България ООД. В този обучителен курс учителите научиха, че портфолиото е не само вид оценка, но и самооценка. То ще стане много скоро като емблема на всеки член от педагогическия екип и според лектора трябва да се обогатява непрекъснато. Някои от учителите се чудеха дали това “модерно“ Портфолио няма да усложни допълнително ангажиментите им, които никак не са малко. Смята се, че това е начинът да се  подобри самочувствието на работното място. Обучението на учителите от СУ "Иван Вазов", гр. Плевен беше практически ориентирано. Разгледаха се примерни образци на портфолиа на колеги-учители в електронен вариант. Сладкодумната лекторка препоръча на „най-добрите“ плевенски педагогически специалисти да работят целенасочено по изготвянето на своето професионално портфолио не само, защото новата наредба 12/01.09.2016 г. го изисква, защото СУ "Иван Вазов" получи статут на иновативно училище през учебната 2018/2019 година и така вазовските учители ще потвърдят девиза на училището.

Обучението за повишаване на квалификацията на педагозите от СУ "Иван Вазов", гр. Плевен премина с невероятни преживявания в Правец. Те си имаха страхотен лектор. Получиха уникална възможност за почивка и сплотяване на колектива. Мястото на изнесеното обучение в Правец съчета придобиването на нови знания и компетенции с хубавото време за разходка на открито. Поместените снимки показват само малка част от разнообразните занимания, които „преследваха“ учителския плевенски екип. Прекрасната природа, чудесно се комбинира със Спа удобствата в петзвездния комплекс, както и с излети в околността.

"Благодарим за идеята на Диана Йончева, учител по математика и „наш класен ръкъводител“, както и за реализацията ѝ от Директора на училището, господин Димитър Митев. Едно незабравимо и изпълнено с позитивни емоции обучение – приключение за вазовския колектив!", споделят от училището.