Плевен кандидатства по "Красива България" за ремонт на Центъра за работа с деца - pleven.utre.bg

Плевен кандидатства по "Красива България" за ремонт на Центъра за работа с деца

08 януари 2019, 13:42 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

Крайният срок за депозиране на проектното предложение е 18 януари,

Общинският съвет на Плевен даде съгласие Община Плевен да кандидатства с проект „Ремонт на покрив и вътрешни фасадни стени на Център за личностно подпомагане - ЦРД”, за привличане на финансови средства по мярка „Подобряване на обществената среда в населените места“ на проект „Красива България” 2019 г. Крайният срок за депозиране на проектните предложения е 18 януари, а изискуемият документ, потвърждаващ намеренията, е решение на Общинския съвет.

В решението, прието от ОбС - Плевен в тази връзка, се посочва, че Община Плевен трябва да осигури като собствен финансов принос 55% от общия бюджет на проекта в размер не повече от 70 847,00 лв. Местната администрация разполага с готова проектосметна документация за обекта, общата стойност е 128 812,00 лв. Според изискванията за кандидатстване по проект „Красива България” 2019 г., резултатите от реализацията на проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно направените инвестиции в дадената инфраструктура.

Решението за привличане на финансови средства по проект „Красива България” 2019 г. за ремонт на ЦРД - Плевен е прието с 39 гласа „за“, 1 „въздържал се”, против няма. По „Красива България“ вече е направена фасадна реставрация и подменена дограмата на сградата на Центъра.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета