По инициатива на депутата Даниела Димитрова в Добрич ще представят книгата "Останете живи" - pleven.utre.bg

По инициатива на депутата Даниела Димитрова в Добрич ще представят книгата "Останете живи"

14 февруари 2020, 15:13 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Verus photography

Изданието, насочено срещу войната по пътищата, ще бъде представено в три училища в града

По покана на народния представител от Парламентарната група на ГЕРБ Даниела Димитрова в Добрич ще гостува журналистът от Плевен Георги Стоянов - автор и издател на книгата "Останете живи", която е посветена на каузата да се спре войната по пътищата.

На 17 февруари, понеделник, изданието ще бъде представено в три училища в града - ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост, СУ "П. Р. Славейков" и ПГ по туризъм "П. К. Яворов".

Само преди броени дни авторът на изданието Георги Стоянов бе отличен с Първа награда в категория "Журналисти и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност" на Деветите "Годишни награди за пътна безопасност".

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци. Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Журналистът от Плевен Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

За няколко месеца кампанията, съпътстваща представянето на книгата, достигна до хиляди младежи от цялата страна. Призивът по време на срещите към всички тях е един-единствен: да бъдат отговорни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. "Останете живи" влезе в десетки училищни и общински библиотеки. като до момента събития бяха организирани във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Царево, Приморско и др.

Мисията на книгата, призоваваща за разум на пътя, продължава и през 2020 година. 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета