Препоръчват да се прекратят посещенията на туристически обекти в Плевен и Габрово - pleven.utre.bg

Препоръчват да се прекратят посещенията на туристически обекти в Плевен и Габрово

08 март 2020, 21:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Хотелите и ресторантите да се заредят със сапун и дезинфектанти, съветват от министерството на туризма

Във връзка с риска от разпространение на коронавирус COVID-19 Министерството на туризма препоръчва да се прекратят посещенията в туристически обекти, както и да се отменят туристическите фестивали и събития в областите Габрово и Плевен до второ нареждане.

Препоръките са въз основа на решенията, взети от Министерския съвет на 8 март 2020 г., разпорежданията на Националния оперативен щаб и заседанието на Експертната група за работа в извънредни ситуации, създадена със заповед на министъра на туризма по повод инфекцията и мерките за ограничаване на разпространението ѝ.

Министерството на туризма препоръчва в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение да се заредят санитарните помещения в стаите и в общите части с достатъчно сапун и дезинфекциращи гелове за ръце на спиртна основа, да не се провеждат масови мероприятия (семинари, конференции, фирмени събития и други от подобно естество).

"Обръщаме внимание на бизнеса: ако Ваш турист Ви сигнализира за проява на висока телесна температура, кашлица или затруднено дишане, трябва да потърсите незабавно медицинска помощ по сключен от Вас договор за медицинско обслужване или на спешния тел. 112.

При съмнение за COVID-19, изразено от медицинско лице, информирайте РЗИ и спазвайте указанията на здравните власти за последващи действия", посочват от МТ.Коментари (2)

Потребител
Ачо
Защо властите съветват да не се всява паника а в същото време паниката я създават те!
08 март, 22:19 ч.
Потребител
Н.Ангелкова
Италианските работници в хотел Балкан до кога ще разнасят коронавируса?
08 март, 22:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета