Деца от Плевен станаха национални шампиони в конкурс за STEM науки в България - pleven.utre.bg

Деца от Плевен станаха национални шампиони в конкурс за STEM науки в България

16 февруари 2021, 12:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Плевенските деца представиха проект "Опазване на морското дъно",

Деца от Плевен станаха национални шампиони в конкурс на Министерството на образованието за STEM науки в България в дисциплината "STEM Инженеринг", съобщиха от пресцентъра на местната управа.
Никол Павлова, Дочко Чалъков, Асен Страшилов, Андреа Иванова, Деница Динкова, Цветин Калчев са петокласници от ОУ "Васил Левски" – Плевен, а в свободното си време се обучават в академията по роботика RoboticsLab Academy.
Плевенските деца представиха проект "Опазване на морското дъно", за който бяха конструирали и програмирали робот с функции да локализира отпадъците, които бяха разположени върху макет на морското дъно и да ги пренесе на сушата. За тази разработка всички деца бяха наградени с медали и грамоти, имаха и възможност да напишат есе, в което да опишат с подробности техния проект. Есетата на националните шампиони във всички дисциплини ще бъдат публикувани във второто издание на книгата "STEM ученически проекти". В конкурса са взели участие над 300 деца от цялата страна.
В категория "STEM учител" един от преподавателите в RoboticsLab Academy – Теодор Николов, спечели наградата "STEM учител" за област Плевен и възможност да публикува своя статия на тема „Въздействието на иновациите в образованието върху глобалния проблем с опазване на морското дъно“ в първото в България списание за STEM науки "STEM в България, Европа и света".


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета