Красивата Валерия представя Плевен на "Мис България 2017" (Снимки)

До финала достигнаха 20 претендентки, сред които и чаровната плевенчанка

Най-красивата българка за 2017 ще бъде избрана на бляскава церемония за 28-мото издание на най-престижния конкурс за красота у нас "Мис България". Финалът на надпреварата ще се проведе на 18 ноември в София.

Организатор и лицензиант на конкурса е модна агенция "Интерсаунд" с президент Ирина Папазова.

След проведените регионални конкурси до финала достигнаха 20 претендентки, сред които и чаровната плевенчанка Валерия Георгиева. 19-годишната красавица вече е била "Мис Плевен", а освен това е сред създателките на организацията "Animal Help - Pleven", която помага на животни в беда.

В конкурса "Мис България" по регламент могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години. Конкурсът ще протече в четири тура: атрактивен флашмоб с препратки към социалната кауза на конкурса, тур по бански костюми, тур с колекция официални тоалети на Стоян Радичев, полуфинал и финал.

"Реалност от илюзии" е тазгодишната социална кауза на конкурса, която насочва мислите на младите хора към заблудите и опасностите при общуването в социалните мрежи и интернет. "Искаме да акцентираме на това дали социалните мрежи за тях са реалност или илюзия. Тяхното мнение ще видим в специално подготвени визитки", информираха организаторите.

Журито тази година е много пъстро - светски личности, бизнесмени, партньори, както и четири бивши носителки на титлата - Наталия Гуркова, Елена Ангелова,Марина Войкова и Габриела Кирова.

Победителките ще представят страната ни на Miss Planet, Miss Globe и Miss Bikini International.

Снимки: Личен архив