Ето с такива млади плевенчани има надежда: Ясни са победителите в проекта "Съветникът"!

Проектът на Йордан Грижов успя да провокира гражданската ангажираност на младите хора в Плевен

Победителите в проекта "Съветникът" на общинския съветник Йордан Грижов бяха официално представени по време на сесията на Общински съвет - Плевен тази сутрин. 

"Едни страхотни млади хора. Благодаря Ви: Дамян Господинов, Жанин Ал-Шаргаби, Георги Кривошийски, Виктория Маринова и "Съветникът" - Вероника Георгиева. Ето с такива хора определено има надежда!", сподели Йордан Грижов и показа на-добре представилите се в инициативата му.

Припомняме, че проект "Съветникът" имаше за цел да провокира гражданската ангажираност на младите хора в Плевен и да даде възможност на ученик от 11 или 12 клас от Плевен в продължение на 1 месец да бъде общински съветник. По време на този стаж победителят в проекта ще има възможността да се запознае с работата на Общински съвет – Плевен, да участва в обсъждане на въпроси и точки от дневния ред на града, да присъства на разискванията на различни въпроси в постоянните комисии по „Младежки дейности, спорт и туризъм”, "Образователна политика и читалищна дейност" и "Устройство на територията, екология и земеделие". Наред с това младежът ще има възможност да опознае общинските съветници и  председателя на Общинският съвет – Мартин Митев, да бъде сред официалните гости на честванията за 10-ти декември – Освобождението на Плевен, да присъства като гост на официалната декемврийска сесия на общинския съвет, както и да зададе официално въпрос към кмета на Плевен – Георг Спартански.

Право на участие в конкурса имаха ученици в 11 или 12 клас от Плевен, които трябваше да изпратят своето есе на тема "Плевен в моите очи", в което да опишат идеите си за това какво биха искали да се случва в Плевен и как виждат развитието на града.

Въз основа на проведена кореспонденция с преподаватели във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, катедра "Политически науки", Йордан Грижов получи уверението, че авторите на трите най-добри есета, при желание от тяхна страна, ще бъдат приети без приемен изпит в специалност "Политология".