Вазовските четвъртокласници с успешен старт в ски училище на "Беклемето" - pleven.utre.bg

Вазовските четвъртокласници с успешен старт в ски училище на "Беклемето"

16 февруари 2019, 12:06 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  СУ "Иван Вазов"

 • Снимка:
  СУ "Иван Вазов"

 • Снимка:
  СУ "Иван Вазов"

 • Снимка:
  СУ "Иван Вазов"

 • Снимка:
  СУ "Иван Вазов"

 • Снимка:
  СУ "Иван Вазов"

Проектът съществува от единадесет години и е по инициатива на Българската федерация по ски

Тридесет четвъртокласника от СУ "Иван Вазов" – Плевен бяха сред избраните да участват в Проекта "Научи се да караш ски" 2019 на ски зона "Беклемето" от 11 до 14 февруари, който се провежда за пета година с ученици от гр. Плевен. Проектът съществува от единадесет години и е по инициатива на Българската федерация по ски. Тази година в него ще вземат участие 145 ученика от 5 училища в града ни. За първа година участват и 50 ученика от гр.Троян. Вазовци имаха удоволствието да се срещнат с петнадесет третокласници от гр.Троян, които се обучаваха в дисциплината ски– бягане, съобщават от плевенското училище.

"Голямо бе вълнението на възпитаниците ни през изминалите четири дена, в които те направиха своите първи стъпки като начинаещи в обучението по ски. С изключителен интерес, отговорност и усърдие попиваха всяко указание и препоръка от ски учителите: Илиян Камачаров, Станислав Дачев и Пламен Попов, които професионално и с изключително търпение успяха да запалят в ски спорта и най-плахите между тях. Четвъртокласниците усвоиха как да обуват и събуват ски обувките и ските си. Научиха се да падат и стават безопасно, как да се държат на ските. Овладяха „странично изкачване“ и на „елхичка“. Последваха спускане „на рало“ и изкачване със ски влек. Но най-вълнуващи се оказаха спусканията от най-високата част на пистата и способността да завиват. Подхода и креативността на ски учителите, които неотлъчно следваха Вазовци на всяка една точка от пистата, дадоха своя резултат. Разбира се, че имаше и сълзи, и търкулвания, и закачки, но без това не може. Веднъж усетили сигурност и добили смелост, не закъсняха и хрумките на начинаещите. Спускане и танц, завъртания, резки спирания, изхвърляне на сняг със ските. Ски училище „СИМА“ достави невероятно удоволствие на неуморните скиори. След сутрешната тренировка имаше обяд, топъл чай и плод за възстановяване на силите за следобедните занимания. В последния четвърти ден беше организирано финално състезание по Проекта „Научи се да караш ски“, в което като на истинско състезание електронно се засичаше времето на скиорите и резултатите бяха неоспорими. Адреналинът постепенно се покачваше и всеки от участниците искаше да бъде сред първите. Награди не липсваха. Те бяха осигурени от Българската федерация по ски, Училище „ЕВРОПА“- Плевен и ски училище „СИМА“ – медали за първо, второ и трето място, диплом за всеки участник, грамоти и талон за всички участници за безплатно ползване на ски влек и 30% намаление за ски оборудване за сезон 2019, който важи за ски зона „Беклемето“ и ски зона „Осогово“", разказват от СУ "Иван Вазов".

Ето и медалистите, които получиха наградите лично от отговорника на ски зона „Беклемето“ господин Цветомир Таслаков, на когото от училището благодарят за перфектната организация и незабравими преживявания.

Момичета:

Първо място – Александра Даниелова Лакова 4 „б“ клас с време 25,96; второ място – Цветина Владимирова Иванова 4 „б“ клас с време 27,64; трето място – Яна Яворова Янева 4 „г“ клас с време 27,92.

Момчета:

Първо място  – Анатоли Светославов Богданов 4 „а“ клас с време 21,67; второ място – Юлиян Юлиянов Миленов 4“в“ клас с време 28,28; трето място – Борис Мартинов Дяков 4 „б“ клас с време 29,99.

От всички 145 участника от гр.Плевен ще бъдат избрани едно момиче и едно момче, които ще бъдат наградени с Национален лагер в курортен комплекс „Банско“ по Проекта „Научи се да караш ски“. Н

"С  медали или не, Вазовските четвъртокласници запяха химна на училището и с лека неухота потеглиха обратно към родния Плевен. Учебните занятия ги зовяха. А задачата, която получиха от ръководителите на групата г-жа Пепа Николова и г-жа Надя Тодорова се прие радушно. Да напишат съчинение по преживяно на тема: На училище в ски зона „Беклемето“. Не закъсняха и адмирациите на ски учителите за перфектното поведение на групата през тези различни учебни дни. Оспорвано състезание и невероятни преживявания! Едно достойно и интригуващо начало за втория учебен срок на 4-тите класове на СУ „Иван Вазов“!", отбелязват от школото.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета