Мирослав Петров се ангажира със справедливо разпределение на общинския бюджет към малките населени места

Кандидатът за кмет се срещна с жителите на Тученица и Радишево

Кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров и кандидати от листата за общински съветници от партията се срещнаха с жителите на Тученица и Радишево.

"Проблемът с малките населени места ми е до болка познат”, каза Петров. По думите му кметът на голямата община трябва да бъде ангажиран с противодействие на битовата престъпност в цялата община. "Трябва да се направи анализ, но на първо време много важно е да бъде изградено адекватно видеонаблюдение. Преди това, обаче, община Плевен трябва да осигури финансиране за осветление на населеното място. Това е напълно постижимо със съвременно лед осветление цялото село да бъде обезопасено от гледна точка на видимост и съответно тези камери да могат да заснемат нарушителите”, каза Мирослав Петров. В изказването си по темата той акцентира и върху взаимодействието между община, полиция и частни охранителни фирми.

"Относно другия важен въпрос – здравеопазването в аванс ще ви споделя една моя идея, по която вече съм провел предварителни разговори с ректора на МУ Плевен проф. Томов, както и с проф. Горчев. Студенти от МУ като част от социална програма на общината да правят профилактични прегледи на хората по селата. В цялата община в нито едно село няма аптека ето защо предвиждаме мобилни аптечни автомобили също веднъж седмично да минават през селата, за да се спестят разходите на хората от пътуване до Плевен", каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.

"Знам какви трудности срещате всяка година във връзка със зимното почистване, затова предлагам и работещо решение в тази връзка – график, кризисни щабове, постоянна комуникация с кметовете на малките населени места, колцентър в община Плевен, който в реално време да следи ситуацията и хората зимно време да не бедстват”, каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.

"В мандата ми като кмет на Плевен се ангажирам със справедливо разпределяне на общинския бюджет и към малките населени места”, обобщи Мирослав Петров.