Мирослав Петров: Екологичен градски транспорт ще свърже града с индустриалната зона на Плевен

Трафикът на автомобилите в града става все по-сериозен, което налага реорганизация на движението или намаляването на потока

"Трафикът на автомобилите в града става все по-сериозен, което налага реорганизация на движението или намаляването на потока. За да се облекчи трафика към индустриалната зона и обратно, трябва да се осигури модерен екологичен градски транспорт. Това е задължение на Община Плевен и ще бъде направено още с встъпването ми като кмет на Плевен”, категоричен бе Мирослав Петров, кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ на среща с работещите във фирма в града. Работещите там изразиха притесненията си, че въпреки градския транспорт, ще продължат да идват на работа с автомобилите си, тъй като все още остава нерешен проблема с бездомните кучета в индустриалната зона, както й проблема с осветлението.

На срещата бе поставен и въпросът с ремонта на малките улички в Плевен, които са в безобразно състояние. "Преди повече от четири години, малко преди предходните местни избори, правителството на г-н Борисов отпусна 2 млн. лева целеви средства за ремонт на малките улици. Бе заложен ремонт на ул. „Кара Кольо”, както и за пешеходните зони по „Данаил Попов” и „Сан Стефано”, но това не е направено. Не е ясно и за къде бяха пренасочени средствата.Тази практика трябва да бъде спряна и целевите средства за бъдат използвани по предназначение”, категоричен бе г-н Петров.