Плевенската учителка Богданка Иванова навърши 100 години - pleven.utre.bg

Плевенската учителка Богданка Иванова навърши 100 години

26 януари 2021, 15:03 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

Неин гост беше и кметът на Община Плевен Георг Спартански

Плевенчанката Богданка Иванова навърши днес 100 години, заобиколена от роднини и приятели. Неин гост беше и кметът на Община Плевен Георг Спартански. Столетничката е родена и живее в Плевен, но е работила дълги години като начална учителка в Гиген, а по-късно в Згалево. Изучила е деца от много випуски, повечето от тях успешно са продължили образованието си и са станали висшисти. Богданка Иванова е майка на двама сина, има четири внуци и четири правнуци. Доскоро е излизала сама на разходка, живее скромно, но държи думата й да се чува, споделят близките й. На въпроса на Георг Спартански  каква е тайната на дълголетието й тя отговори „По-малко претенции”. Хубаво е да се живее много години, стига да  има уважение, сговор, да няма гюрултии, сподели още столетничката.

За юбилея си Богданка Иванова получи голяма торта, а свещичките духна най-малкият й правнук. Букет и сумата от 500 лева съгласно решение на Общинския съвет й връчи кметът Георг Спартански.

Освен днешната рожденичка в Община Плевен живеят още девет столетници, най-възрастният предстои да навърши 104 години в началото на м. февруари. Шестима от тях  са родени през 1920 год.Коментари (1)

Потребител
За два лева не е направил нещо
Първи в популизма. Неадекват. Иначе да е жива и здрава жената.
26 януари, 19:33 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета