Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама за хулиганство - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама за хулиганство

07 ноември 2017, 13:49 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Обвиняемите били в питейно заведение, където употребили значително количество алкохол

Обвинението на Районна прокуратура – Плевен срещу Борислав В. и Евгений И. е за това, че на 28.08.2017 г. в гр. Плевен, като съизвършители, извършили непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Престъпление по чл.325, вр. чл.20 от НК.

На 28.08.2017 г. обвиняемите били в питейно заведение, където употребили значително количество алкохол. Около 20.00 часа тръгнали да се прибират пеша по бул.”Георги Кочев”. Движейки се двамата започнали да буйстват, да притесняват и обиждат гражданите, които били на улицата. Започнали да събарят контейнерите за боклук, като ги хвърляли на пътното платно, като с това възпрепятствали преминаващите автомобили и създавали реална опасност за настъпване на пътно-транспортно произшествие. Около 20.30 часа на кръстовището на бул. ”Г. Кочев” и ул. ”Гренадерска” започнали да блъскат спрял на светофара автомобил, да показват неприлични жестове с ръцете си, към семейството в колата, да им крещят да излязат от автомобила, за да им отрежат главите, отправили обиди, ругатни и псувни, крещейки „мръсни българи, ще Ви заколим”.

За времето от 20.00 часа до 20.30 часа в 01 РУ – Плевен постъпили множество сигнали от различни граждани, възмутени и притеснени от поведението на обвиняемите. Изпратените на място полицейски служители били спрени от много хора, който се оплакали, че лица в нетрезво състояние са отправяли обиди и закани. Полицаите заварили двамата обвиняеми да изкривяват метална тръба с два пътни знака и ги задържали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета