Една година затвор за рецидивист, измамил двама с обещание за евтино гориво - pleven.utre.bg

Една година затвор за рецидивист, измамил двама с обещание за евтино гориво

17 ноември 2017, 12:03 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Подсъдимият е осъждан многократно за престъпления против собствеността

По обвинение на Районна прокуратура – Плевен, 39-годишен рецидивист, измамил двама с обещание за закупуване на евтино гориво, е осъден на една година лишаване от свобода.

Пламен Л. е признат за виновен за това, че през периода 13.11.2016 г. – 20.02.2017 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у различни лица, като в единия случай се представил за длъжностно лице и с това им причинил имотна вреда на обща стойност 410 лв., като:

На 13.11.2016 г. в гр. Плевен представяйки се за длъжностно лице, управител на бензиностанция, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у Д. Н., че в това си качество имал право на отстъпка, поради което ще му предостави за закупуване дизелово гориво на по-ниска цена от пазарната и с това му причинил имотна вреда в размер на 110 лв.;

На 20.02.2017 г. в гр. Плевен с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у С. И., че ще му предостави за закупуване 200 л. дизелово гориво на по-ниска цена от пазарната и с това му причинил имотна вреда в размер на 300 лв. Престъпление по чл. 211, вр. чл. 210, вр. чл. 209, вр.  чл. 29, вр. чл. 26 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Плевен.

Пламен Л. е осъждан многократно за престъпления против собствеността – измама. В момента е в затвора, където изтърпява наказание по друга присъда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета